PI Lelystad

PI Lelystad

Postbus 2170 8203 AD Lelystad Tel. 088 07 40300. Fax 088 07 40303.

Bezoekadres:

Larserdreef 300 8233 HB Lelystad

"Recht is Krom"

 

Lees hier het verhaal over de gang van zaken in de PI Lelystad en waar een hoop van uw zuurbetaalde belastingcenten heen gaan.

 

PI Lelystad, waar justitie wanbetalers (vaak door ziekte of armoede) van CJIB opsluit op dezelfde afdeling met moordenaars en serieverkrachters.Heeft u nog een boete lopen bij het CJIB die u niet kunt betalen, dan is de kans groot, dat u straks staat te tafeltennisen met iemand die b.v. tot wel 24 jaar is veroordeeld.


SP: gevangenisplan Teeven moet de prullenbak in

Staatssecretaris Fred Teeven kan maar één ding doen met zijn bezuinigingsplan voor het gevangeniswezen: in de prullenbak gooien en opnieuw beginnen. Dat vindt Nine Kooiman van de SP na een eigen onderzoek onder 2700 leden van het gevangenispersoneel. -» artikel Volkskrant

 

Het lijkt niet echt te passen in de algemene veronderstelling: "In Nederland zijn de gevangenissen net Hotels". In werkelijkheid kun je ook beter gedetineerd zitten in een scandinavisch land, Noorwegen, Finland of Zweden. De ideen over hoe het beter kan zijn er wel, maar in bv een gevangenis PI Lelystad is geen mens die zich er aan houd.

pi lelystad luchtfoto

De meesten willen graag achter de deur vandaan en aan de arbeid, in de gevangenis Lelystad is geen werk, wordt bezuinigd op (oud) brood, 2 sneetjes s'morgens, 2 sneetjes s'avonds, dat 2 dagen en je halfje bruin is op! 6 man op 1 cel afdelingen en langgestraften samen met kort gestrafte zieke daklozen om is wat te noemen, dat kan en mag allemaal.

 

Het lijkt me voor beide groepen vervelend, zo zal de lang gestraften er weinig aan hebben aan het grote verloop van wanbetalers, zieken of verslaafden op zijn afdeling, vaak vol met (psygische) problemen die voor een hoop "overlast" zorgen (in de vorm van geschreeuw, bedelen of bietsen) Door het bezuinigen op voeding is zelfs het dealen in suiker of boterhammen goeie handel, de pillen van de medische dienst zijn er goed voor.

 

Langgestraften zouden de hele dag bewegingsvrijheid moeten hebben en volop keuze in banen en opleidingen om zo de kans op een goede terugkeer in de maatschappij groter te maken.

13-12-2013

 

Na ruim een week in detentie in de PI-Lelystad, zit ik nog steeds te wachten op kleding, tabak en een telefoonkaart. Mijn vrouw en dochter heb ik nog steeds niet gesproken sinds mijn arrestatie op pakjesavond 5 december.

 

Wèl heb ik een koelkast, koffiezetapperaat, t.v. en kan ik naar hartelust tafeltennissen, poolen, badmintonnen, fitnessen of volleyballen met de langgestraften moordenaars en serie verkrachters, die hier gewoon op dezelfde afdeling worden opgeborgen.

 

Enig toezicht is er niet, bewaarders snellen snel naar hun hok om te kunnen surfen op internet naar het laatste sportnieuws.

(salaris vanaf 1500 bruto, LBO niveau, je kunt ze het niet kwalijk nemen)

 

Kleding afgeven blijkt onmogelijk en gaat erg moeizaam, de burocratie ten top. Wegens zogenaamde bezuinigingen kan er een halfje brood vanaf en wel slechts om de twee dagen! Je krijgt dan wel een weekverstrekking als extra beleg 2 potten pasta choca en pindakaas. Het idee is nu een kruidenierswinkel te beginnen met mijn verzameling potten van de afgelopen twee maanden opgespaard. Bij gebrek aan brood raad ik de gedetineerden aan de potten op te sturen naar Teeven of Opstelten, zodat zij die op hun voorhoofd vol met boter kunnen smeren.

 

Gelukkig verjaard in Nederland niets en heb ik hetzelfde VIP & Tulp nummer als 25 jaar geleden, zodat ik van mede gevangenen of bewaarders weinig tot geen last had, (toch nog ergens goed voor zo'n stempel als "oude gangster") maar verder blijft het vreemd om opgesloten te worden voor een voertuig welke ruim 10 jaar geleden in Frankrijk is gesloopt.

 

Smakeloos is het wel, dat je dat stempel bij je eigen familie of "vrienden" ook nooit meer kwijt raakt; "Hij zal daar niet voor zweetvoeten zitten", "heeft het vast zelf veroorzaakt". Heerlijk is dan te weten dat de belastingbetaler nu ruim 12 duizend euro heeft geinvesteerd om mij 3 duizend euro te laten uitzitten voor een auto die niet bestaat.

 

Veel gekker kan het niet zou je denken, maar het bleek van wel. In de PI Lelystad zit het vol met vreemde gevallen van CJIB boetes. Het tuig wat in Haren de voorpui verbrijzelde van de AH en er vandoor ging met de voorraad sigaretten zaten 1 dag in de cel en komen ervan af met een taakstraf, zo ook de pedofiel die zijn dochter misbruikte en zijn pc vol kinderporno had werd heengezonden. (de rechter zei: "taakstraf en naar huis, om zo niet het gezin nog verder te ontwrichten"!!)

 

De ene buurman in de PI Lelystad had 24 jaar onvoorwaardelijk, de andere buurman zat voor het eerst vast omdat hij zijn treinboetes niet kan betalen van zijn daklozen uitkering. Met de Wet Mulder kan deze jonge jongen 3x worden gegijzeld en dan zijn de boetes nog steeds niet afbetaald en blijven gewoon staan, doordat hij geen geld heeft en uiteraard ook nergens wordt geholpen zal hij nu regelmatig terugkomen in de PI Lelystad.

 

Voor een gijzeling van 7 dagen voor een boete van 90,- zijn de kosten 400 euro per dag, uw belastinggeld is er goed voor.Zo betalen we uiteindelijk 8400,- euro en kan de rechter er weer aan te pas komen (die heeft niets anders te doen) om te beslissen hoe justitie nu die 90 euro te pakken krijgt van de wanbetaler. Weer 3x gijzelen?

 

Eerst dacht ik nog, dat mijn zaak een uniek en zeldzaam geval was. Doordat ik in een jaar tijd meerdere malen van adres ben verhuisd en de post werd opgespaard bij het UWV als postadres en na een jaar werd doorgestuurd liepen de boetes zo hoog op. Ook blijkt de RDW niet met terugwerkende kracht een auto van naam te kunnen halen, dan zou het systeem niet meer "zuiver" zijn. Dat het systeem niet zuiver is, dat weet ik nu wel zeker en heeft niets meer met de RDW te maken. Het meest onzuiver zijn de mensen die roepen "je zal het zelf wel hebben veroorzaakt" en de directrice van de PI Lelystad, die Lex Mulder klanten opsluit tezamen met lang gestraften op dezelfde afdeling.

 

Vroeger, toen ik nog terecht in gevangenissen zat, kreeg je een intake gesprek met een bewaarder of afdelingshoofd. De inspectie van het gevangeniswezen beweerd dat ook in de PI Lelystad hiervan sprake is.

Echter je bent volledig aan je lot overgelaten, zo had ik afgelopen maandag bij mijn vrijlating 5 gedetineerden op mn cel om een afstandbediening, koffiezetapperaat, hoofdkussen, koelkast en extra deken "over te nemen".

 

De bewaarders doen weinig tot niets, behalve surfen op internet en badmintonnen met de nieuwe badmintonrackets die ze voor zichzelf houden. Er zijn wel regels en gedetineerden hebben nu eenmaal rechten in Nederland, er is alleen niemand die zich er aan houdt. De PI Lelystad heeft zelfs een eigen kanaal op televisie met daarop de rechten en plichten, leuk om de inspecteurs om de tuin te leiden, de werkelijkheid is heel anders.

 

Voor de mensen die denken nooit in een gevangenis terecht te komen, omdat zei hun zaakjes keurig op orde hebben heb ik de trieste mededeling dat ik de eerste hardwerkende zzp-ers al heb gesignaleerd.

Mocht je een druggebruiker zijn, dan is er ook goed nieuws. In de PI Lelystad is alles gratis te verkrijgen bij de medische dienst. Heb je nog nooit valium of oxazepam geprobeert, dan wordt dit je wel aangesmeerd door de medische dienst. Uit betrouwbare bron vernam ik dat er voor 32 duizend euro per maand aan pillen wordt verstrekt. Neem ze nou gewoon, je kunt ze opsparen en ruilen tegen b.v. boterhammen of koffie.

DCL PI Lelystad 6 man in 1 cel ("gezellie")

pi lelystad dcl 6 man op 1 cel
dcl PI Lelystad 6 mans cellen

Mooie uitvinding voor mensen die nog nooit met criminaliteit van doen hebben gehad, kunnen in de PI Lelystad gezellig ideeen opdoen en uitwissellen. Je moet niet willen slapen om 22.00 want de andere 5 zouden wel is tot diep in de nacht aan het koken kunnen zijn. Ja koken of douchen, alles kan. Stop alles in één en dezelfde cel, zo hoeven de bewaarders helemaal niks meer te doen en kan de deur gewoon dicht blijven.

De inpectie schrijft het volgende;

 

De belangrijkste criteria zijn veelal op orde en de inrichting vaart onder het bewind van de huidige directie een stabiele koers. Vanwege haar bestemming als gevangenis legt de inrichting veel accent op de ontwikkeling van reïntegratieactiviteiten voor gedetineerden en strekt hiermee als voorbeeld voor andere inrichtingen.

Dit positieve geluid geldt helaas niet voor het onderdeel van de inrichting dat eerder het Detentieconcept Lelystad (DCL) werd genoemd. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) besloot in 2009 om deze experimentele detentievorm te beëindigen. De IVenJ constateert nu dat er nog steeds op min of meer dezelfde wijze als ten tijde van het experiment, detentie in het DCL ten uitvoer wordt gelegd. De wijze waarop dit gebeurt sluit onvoldoende aan bij de criteria van de IVenJ. De Inspectie pleit er dan ook voor dat de inrichting én DJI snel duidelijkheid creëren over de toekomst van het DCL.

In het rapport ‘PI Lelystad’ vindt u een gedetailleerdere weergave van de bevindingen van de Inspectie.

Zo lees je dan bv over "reintegratie werkprojecten", in de praktijk heb ik in 2 maanden 5 dagen kunnen werken voor 3.04 euro per dag. Papieren zakken vouwen voor de kliko bakken. Op een andere werkzaal worden schilderijtjes ingepakt voor Ikea of Action (die moeten gedacht hebben dat de slavenarbeid voor kleine kinderen in Azië ook goedkoper dichter bij huis kan.)

 

Wat je al snel leert in de PI Lelystad is dat misdaad loont, als arme wanbetaler aan het CJIB moet je het 2 dagen zien te redden met een halfje brood, terwijl de drugdealer of kluizenkraker per week voor 135 euro kogelbiefstukken kan bestellen.

 

De werkmeesters van de arbeid kun je ze het niet kwalijk nemen, begrijpelijk is het ziekteverzuim enorm, ik zou er ook niet willen werken als er geen werk is voor de gedetineerden. Ze zijn er al 2 maanden bezig een nieuw betalingsysteem in te voeren, zo heeft een werkmeester dagen lang uitbetalingen verricht voor wel een maand vooruit, met als gevolg dat er vele gedetineerden met sloffen sigaretten werden vrijgelaten waar ze de rekening nooit van te zien krijgen. (heerlijk vindt ik dat, das dan weer iets positiefs over de PI Lelystad, gratis winkelen!)

Welnee, dan ben je na je celstraf, brieven, gratie, advocaten en ombudsman er nog steeds niet van af.

Nu beginnen "ze" gewoon weer bij het begin!

Deze 2 kwamen vorige week begin februari een week na mijn vrijlating:

boete kever
de zoveelste brief van de politie, cjib wet mulder
VW Kever0001.pdf
Adobe Acrobat document [685.8 KB]
Download
opsturen rijbewijs
gijzelingen, rijbewijsintrekking,gevangenisstraf cjib wet mulder
intrekking en opsturen rijbewijs0001.pdf
Adobe Acrobat document [552.8 KB]
Download

25-2-2013

 

En ja hoor, het derde politiebezoek. "Wij kunnen er niets aan doen, we worden ook maar gestuurd".

 

Een waarschuwingsbrief, zo'n zelfde als voor mijn andere arrestatie's.

Hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer terug naar Lelystad!

 

Excuses voor de kreukels, vanwege de verkeerde datum, de verkeerde naamspelling en het feit er niet eens vermeld staat waar het om gaat, parketnummer of feit omschrijving, dacht mijn vrouw in haar woede er een prop van te maken en weg te gooien.

waarschuwing voor arrestatie
derde politiebezoek na vrijlating vvoor niet bestaande voertuigen.
politiebezoek no30001.pdf
Adobe Acrobat document [428.6 KB]
Download

Links naar andere verhalen uit de gevangenis Lelystad:

Weet jij nog links of wil je je verhaal kwijt over de PI Lelystad, bericht via commentaar of stuur een email.


PI Lelystad op TV in het journaal flevoland, doorspoelen tot 45 sec.:

Commentaar schrijven

Commentaren: 45

 • #1

  rieke (zondag, 27 januari 2013 15:07)

  Naar aanleiding van het verhaal van de Man over zijn ervaringen
  in PI Lelystad, moest ik opeens denken aan een akkefietje wat mij
  vorige zomer overkwam in de Haagsche Schilderswijk. Ik had mijn zoon
  een lift gegeven naar Moerwijk en reed terug via Zuiderpark, Schalk Burgerstraat
  en warempel op het Hobbemaplein stond een motoragent en ik had mijn gordel niet om.
  Maar omdat de hele Kentucky Kippenboer vol met plaagjes zat, dacht ik die heeft geen
  belangstelling voor mij. Maar niets was minder waar.

 • #2

  Teddie (zondag, 27 januari 2013 21:53)

  Het lijkt wel op een soort Auswitz, een soort fabriek ... In die tering zooi wil ik nooit meer terecht komen...Vooral die afschuwelijke stapel bedden met die scheten laters...  Alvast gefeliciteerd voor morgen...

  P.S. Mijn advies maak er nog wat van voordat we het loodje leggen...  Groetjes,

  Michel

 • #3

  Jacqueline (zaterdag, 23 februari 2013 09:24)

  Duidelijk geschreven .. het klopt .. justitie weet van narigheid niet meer hoe zij de kamertjes moeten vullen.

  Eenmaal bewoner geweest van een bajes betekent een stempel die iemand de rest van zijn/haar leven blijft achtervolgen.
  Ze noemen het dan niet voor niets het "systeem"

  DCL is trouwens een mislukt project die tot de dag van vandaag gesubsidieerd wordt

  http://www.louishagemann.nl/2009/03/11/geheim-rapport-dcl-uitgelekt/

  Hier nog enkele ervaringen

  http://www.louishagemann.nl/2010/02/16/misstanden-bij-dji-rond-gevangenispersoneel/

  http://www.louishagemann.nl/2009/05/16/hoezo-opendag-pi-lelystad/

  http://www.louishagemann.nl/2009/10/30/circus-p-i-lelystad-frustreert-bezoek/

  Ik zal even een link plaatsen op de site van Louis Hagemann

  Succes

  Jacqueline

 • #4

  Rene de Man (RdM-Internetsolutions) (zaterdag, 23 februari 2013 09:52)

  He wat leuk jacqueline,
  Bedankt voor je commentaar en links, ik zal er hardlinks van maken en er bij zetten later op de dag,
  Fijn weekend,
  Groetjes René

 • #5

  Jacqueline (zaterdag, 23 februari 2013 21:15)

  Even testen hoor ... fijn weekend

  <a href="http://www.louishagemann.nl/2009/10/30/circus-p-i-lelystad-frustreert-bezoek/" target="_blank">Circus PI Lelystad frustreert bezoek</a>

 • #6

  Derk (zondag, 24 februari 2013 22:30)

  Ik ben daar 24-2-2013 op bezoek geweest! Wat een Afschuwelijke plek! Dat is inderdaad een Auswitz waar is de Justitie van Nederland naar toe gegaan! Ja je straf moet je uitzetten voor wat je gedaan hebt! Maar waar is het facilitaire dienst gebleven voor de gene die daar op bezoek komen? Schandalig dit zou op de tweede kamer terecht moeten komen. Of anders een Human Resurche of iets

 • #7

  Rene de Man (RdM-Internetsolutions) (maandag, 25 februari 2013 18:08)

  Daar is het al lang geweest Derk, er zijn rapporten gemaakt, inspecties geweest, maar ze hebben gewoon schijt aan alles en iedereen, das de nieuwe tendens...bovendien hebben ze in de tweede kamer een enorme berg boter op hun hoofd, 1 grote poppekast vol marionetten van de elite ;-)

 • #8

  Leo (woensdag, 27 februari 2013 15:04)

  Wat een simplistische tenenkrommende website !

 • #9

  rickje220 (woensdag, 27 februari 2013 16:05)

  Nou, ik vind jullie website heel leuk, hoor. En heel informatief.
  Jammer dat we niet allemaal zo volmaakt zijn als 'tenenkrommende Leo'
  Misschien krijgt ie wel suikerziekte, worden ze vanzelf zwart en pleuren ze eraf.
  Probleem opgelost, Leo.

 • #10

  Anita (maandag, 04 maart 2013 19:25)

  Ik vind het ook informatief. Mijn vriend is sinds vorige week overgeplaatst naar PI Lelystad. Heb nog steeds niks gehoord van hem, maar die gaat daar nog veel meemaken zoals ik hier lees.
  Alleen vraag ik me wat af..Hoeveel afdelingen heb je wel niet in PI Lelystad?

 • #11

  rene de man (maandag, 04 maart 2013 20:04)

  Het is een behoorlijk complex, er zijn twee van die koepels...en er is dat dcl gebeuren met 6 man op 1 cel...dat je nog niks van je vrien dhoort komt omdat hij nog geen telefoonkaart heeft, bij mij duurde het 14 dagen voor ik is kon bellen...je moet overal om vragen en zeuren en vooral briefjes invullen, "verzoekbriefjes" voor zus en voor zo....wees gerust, gedetineerden onder elkaar zijn vaak socialer dan je buurmam in de straat, er is vast die iemand beltegoed voorschiet...sterkte...groetjes rene

 • #12

  Anita (maandag, 04 maart 2013 22:29)

  Dankjewel voor je reactie..Ik denk dat ie ook moet wennen. Ik wacht het sowieso af..het is frustrerend om op 1 telefoontje te wachten.
  Maar dat 6 op 1 cel is toch niet voor langgestrafte?

  Groetjes

 • #13

  rene (woensdag, 06 maart 2013 18:58)

  geen idee, volgens mij maakt dat niks uit, proberen ze je eerst op zo'n DCL, als dat niet helemaal rustig verloopt, krijg je je eigen cel...(het beste is om er een zn hersens in te slaan, dan heb je zo een een eigen prive cel, het recht van de sterkste, als in de dierentuin ;-)

 • #14

  Anita (donderdag, 07 maart 2013 12:15)

  Pfff klinkt als een survival..
  Maar ik vraag me echt een aantal dingen af, zoals hoe lang duurt een bezoekje? Van de ene hoor ik een uur en de ander zegt 2 uur.

  Het is niet alleen een mentale marteling voor de gedetineerde maar ook voor de familie. Vooral als je weet dat die persoon er onterrecht zit. Maar goed..

  Trouwens sorry als ik te veel vraag :)

 • #15

  rene (donderdag, 07 maart 2013 12:33)

  Het bezoek hangt af van je strafduur en op welke afdeling je zit, precies weet ik het niet, ik kreeg geen bezoek omdat ik te ver weg zat en omdat het op een rotdag en tijdstip viel...maar normaal 1 uur en sommige krijgen 2 uur bezoek (dacht in de weekenden)neem een kijkje via de link naar de site louis hagemann die hierboven ergens staat...daar staat ook veel geschreven over de PI Lelystad en ook een heel stuk over de bezoekregeling...

  Nee hoor, leuk juist dat je zoveel vraagt! mailen kan je me ook, info@guide-coffeeshops.com

 • #16

  Anita (donderdag, 07 maart 2013 21:13)

  Aaah super lief! Ja heb het gelezen.
  Ik zie dat er een open dag is op 20 april. Wil ik me inschrijven staat er bij de voorwaarden het volgende:

  Inschrijving voor een rondleiding biedt geen garantie tot toelating tot een justitiële instelling. De gegevens van alle ingeschreven bezoekers worden vooraf gecontroleerd. De directeur van een justitiële instelling is te allen tijde bevoegd iemand, zonder opgaaf van redenen, de toegang te ontzeggen. Ook als iemand een uitnodigingsbrief heeft ontvangen.

  Dan vraag ik me af, waarom je dan iemand wellicht 3 uur lang laat rijden en vervolgens weg stuurt zonder enkele reden :S

 • #17

  S. (dinsdag, 19 maart 2013 16:13)

  Hey mensen! Ik maak hetzelfde mee als Anita, mijn vriend zit namelijk ook vast allemaal erg frustrerend.
  Voor de mensen die een beeld willen hebben over de PI Lelystad heb een filmpje gevonden op youtube (zie link)

  Check vanaf 45 seconde!!

  http://www.youtube.com/watch?v=WBGnVzhO1jI

  Wellicht kan Rene ons bevestigen of het er echt zo allemaal uit ziet?

 • #18

  rene (dinsdag, 19 maart 2013 20:19)

  thanks voor het filmpje, als het goed is kun je links direct plakken in het blokje "website:" en wordt het een harde link...ff testen...(en ja het is inderdaad exact als in het filmpje, sterker nog ik zat op 42, volgens mij was dat dan zelfs mijn afdeling, al kan het ook zomaar dat ze in die andere koepel ook gewoon een 42 hebben ;-) lol...sterkte voor je vriend, zorg voor geld op zijn winkel rekening als je kunt, dan hoeft hij dat afschuwelijke voer van de staat niet te eten! Thanks voor de fil link als het zo niet lukt zet ik m bover er ergens tussen! groetjes

 • #19

  s (woensdag, 20 maart 2013 22:32)

  Geen dank. Ik heb me kapot gezocht naar wat beelde..maar vind het fyn dat ik het kan delen met de rest. Gelukkig helpt de familie van myn vriend en hopelyk zal de tyd snel voorby gaan voor iedereen daar binnen en voor de mensen die op ze wachte

  Bedankt voor je bevestiging

  Groetjesss

 • #20

  s. (donderdag, 21 maart 2013 20:09)

  Rene een vraagje, wellicht heb jij daar binnen wat over gehoord.
  Weet jij hoe het zit met bezoek zonder toezicht?

 • #21

  rene (vrijdag, 22 maart 2013 09:04)

  Hoi S., geen idee hoe het precies zit in de pi lelystad, maar van eerdere detenties zo'n 15 jaar geleden, was het zo, je alleen als "lang" gestarfte apart bezoek kreeg in het HVB en dan als afgestrafte na 2 maanden, of om de maand zoiets, kon je 2 uur apart bezoek krijgen. geen idee of dat versoepeld is, ik weet wel dat het op het verzoekbriefje erbij stond....ieder geval, alles wat bezoek en invoer van spullen betreft tijdens bezoek, de gedetineerde moet het zelf aanvragen en invullen, ook de spullen, dus neem de eerste keer niks mee als je hem nog niet gesproken hebt, want dan gaan ze zeuren dat ze geen lijstje of briefje hebben ontvangen....good luck! rene

 • #22

  Mandy (donderdag, 25 april 2013 18:29)

  Hey, allereerst mijn complimenten voor je site! Mijn vriend zit ook vast in pi lelystad sinds vorige week. Alles gaat inderdaad erg moeizaam. Hij zit er ook wegens boetes van hèt cjib ( wet terwee) dit is van 6 jaar geleden en hij heeft meerdere betalingsvoorstellen gedaan en constant afgewezen nu is hij acuut uit ze leven getrokken, we hebben een dochter hij heeft een baan maar cjib ziet hem liever vast zitten en buiten komen met nog steeds deze boete.. Belachelijk systeem. Wat ik wel begreep is dat hij ook avondrecreatie heeft klopt dat? Welke dagen zijn dit en tot hoe laat is hij dan op de afdeling? Sorry hoor voor mijn vragen haha! Groetjes!

 • #23

  rene (donderdag, 25 april 2013 19:41)

  @Mandy haha Thanks!! (jammer dat t geen reet opleverd LOL) Waarschijnlijk zit je vriend op de DCL in zo'n 6 mans cel, dan heeft hij inderdaad s'avonds ook recreatie denk ik...zelf zat ik bij de "medicijnen en langgestraften" op een 1-manscel en had s'avonds geen recreatie...Hopelijk valt de hoogte van de boete mee en hoeft ie niet zo lang, ja het is een bezopen systeem wat zichzelf in stand houd met opzet....sterkte!!

 • #24

  N (vrijdag, 26 april 2013 17:02)

  Hoi Rene,
  wat een handige site dit! complimenten hoor.
  mijn vriend is vorige week ook overgeplaatst naar PI Lelystad, en ook heb nog niks gehoord, maar goed waarschijnlijk nog niet in bezit van het geld en belkaarten dus het is maar afwachten.
  wat ik hoop dat jij weet is als die dus niet op DCL zit tot hoe laat ben je dan buiten je cel.
  ik bedoel tot hoe laat hebben ze de mogelijkheid om gebruik te maken van telefoons, want nu laat ik me telefoon geen sec uit het oog dat ding gaat overal mee naar toe....
  alvast bedankt voor je reactie!

 • #25

  Mandy (vrijdag, 26 april 2013 17:47)

  Thans voor je reactie, ik denk dat juist veel mensen waarvan hun man of vriend vast zit hier wel wat aanhebben. Hij moet 10 maanden zitten met een beetje geluk mag hij naar een half open kamp. en hij zit gelukkig voor hem, niet op een meerpersooncel. Hij belde me toevallig gisteravond hij heeft dus blijkbaar elke donderdag tot 21.30 uur recreatie. Maar wat een rotbajes...

 • #26

  Rene de Man (RdM-Internetsolutions) (zaterdag, 27 april 2013 08:31)

  Jij ook bedankt Mandy en anderen hier, dan is deze pagina niet voor niets gemaakt. Het was ontstaan uit woede en afgunst tegen het kromme systeem, er klopt werkelijk helemaal niets van als je het goed bekijkt. Mensen roepen al snel "opsluiten" en "wie zn kont brand moet op de blaren zitten" etc. maar ze hebben geen flauw idee wat er achter die muur dan verder afspeelt. Gevangenisstraf heeft alleen maar zin als je er wat leert en als een mens wordt behandeld en vooral, als er ook nazorg is. Het heeft weinig zin verslaafden daklozen op te sluiten en dan weer met hun plastic tasje de straat op te schoppen om maar is wat te noemen...(geen adres, geen uitkering, geen werk, geen adres cirkeltje) Dom werk voor Ikea ad 1 euro per uur is nu niet erg motiverend, (als er al werk is in de pi lelystad en de werkmeesters niet ziek zijn hè) Heb ook nog kantinelijst en badregels gevonden die zal ik ff scannen en op een nieuwe pagina zetten PI-Lelystad 3 Fijn Weekend en sterkte met bezoek en schrijf zoveel mogelijk, altijd leuk om post te ontvangen als je vast zit....(pas op, het personeel leest alles mee offcourse!;-)

 • #27

  S (zaterdag, 04 mei 2013 22:55)

  Ja die stomme postcontroleurs. Kan niet eens sexy foto's naar mijn vriend sturen. En ik weet dat ie dat heel erg leuk vind om te ontvangen. Heb het 1 keer gedaan, achteraf zei ie me dat de post wordt gecontroleerd..niet om de inhoud van de brief maar om te kijken of er niks in zit. Nou dat geloof ik dus niet, want als ze een sexy foto zien dan kennen zij lekker mee genieten en dat gun ik die low life people echt niet!!

 • #28

  l (maandag, 22 juli 2013 04:41)

  hallo

  bij mijn oude bewindvoerder zijn er 8 cjib boetes ontstaan omdat iedere maand de auto verzekering te laat betaald werd, boetes zijn opgelopen tot 1170 euro per stuk. inmiddels via de rechtbank een andere bewindvoerder toegewezen gekregen, post kwam bij de vorige bewindvoerder dus was nergens van op de hoogte totdat de politie aan de deur stond om mijn auto buiten gebruik te stellen. dit was op 19 maart jl, van een advocaat heb ik begrepen dat ze mij niet mogen gijzelen zolang dit niet door een rechtbank goedgekeurd is, maar op internet lees ik tegenstrijdige verhalen. iemand een idee hoeveel maanden het duurt dat dit bij een rechter komt? de boetes zijn van december 2011, iemand nog tips wat ik verder kan doen om niet gegijzeld te worden? door het steeds maar weer innemen van mijn rijbewijs wegens "wanbetaling" ben ik mijn baan als chauffeur verloren en zit ik nu in de bijstand en blijft er nog minder over voor betaling aan schulden.

 • #29

  tonia (dinsdag, 17 september 2013 11:07)

  ga de schuld saniering in

 • #30

  rene (dinsdag, 17 september 2013 11:18)

  schuldsanering heeft geen zin voor cjib boetes. waarschijnlijk zijn ze al onheroepellijk, dus een rechter komt er ook niet meer aan te pas. Je kan de ombudsman proberen, die heeft het voor mij deels opgelost, al hoewel ik nu begin september gewoon WEER een brief kreeg van de politie.8 cjib boetes kan zomaar 2 maanden cel worden...(de mulders blijven dan alsnog open staan en kun je later WEER 2 maanden de cel in). Het beste is emigreren, dit kan en gebeurt alleen in Nederland, elk ander land zijn boetes (veel) lager en zal je nooit opgesloten worden in een gevangenis, en al zeker niet in een gevangenis met langgestraften! (zolang opstelten en teeven nog vrij rondlopen zal er weinig veranderen, en dat komt weer omdat de mensen om je heen roepen dat je het zelf hebt veroorzaakt en dus maar had moeten betalen en het hen niet zal overkomen ;-)

 • #31

  sem (donderdag, 19 september 2013 20:47)

  tranen

 • #32

  Jan (zaterdag, 05 oktober 2013 17:50)

  tr

 • #33

  Nance (woensdag, 06 november 2013 12:43)

  Hallo, mijn kind zit in PI Lelystad. Hoop zo dat hij het kan doorstaan geestelijk. Ik stuur hem elke dag een kaart. Al ik lees over de term Auschwitz dan word ik er wel een beetje beroerd van.

 • #34

  rene (woensdag, 06 november 2013 14:01)

  Hoi Nance,

  Geen zorgen, het is best te doen, gedetineerden zijn vaak socialer dan de buren in de buurt. De term Auschwitz slaat meer op de Nazi Wet Mulder. Het is ongekend en nergens ter wereld worden mensen voor verkeersboetes of overtredingen gegijzeld en maanden opgesloten met langgestraften moordenaars en verkrachters op dezelfde afdeling...Zoiets kan alleen met sadisten als Teeven en Opstelten op justitie en een bevolking en politiek die wegkijkt en volkomen is gerobotiseerd... Sterkte!!

 • #35

  Nance (maandag, 11 november 2013 13:23)

  Hoi Renee,
  Ja, klopt. Ik heb inmiddels m'n kind gesproken en hij geeft aan dat het 'meevalt'. Hij zit idd met 6 anderen op een cel maar de sfeer is gemoedelijk te noemen. Hij gaat het wel redden. Nog een paar weken en dan is het voorbij. Ben blij dat ik zijn stem heb gehoord want het blijft wel je kind he? Hij ontvangt gewoon mijn kaarten en foto's dus dat is ook een fijn idee.

 • #36

  rene (maandag, 11 november 2013 13:40)

  Hoi Nance, dat is goed nieuws!
  (zelf leek het me niks zo'n 6 manscel, blij dat hij dat je zoon het beter heeft getroffen ;-)
  Wat betreft "Het blijft toch mn zoon"....Natuurlijk!
  Het beleid van Opstelten en Teeven is veel crimineler, dan van het overgrote deel van de bewoners van de PI-Lelystad is mijn idee!
  Sterkte, de tijd vliegt voorbij gelukkig!

 • #37

  Bäddy (woensdag, 20 november 2013 11:11)

  Tja, pseudo-mensen, pseudo-democratie, pseudo-sociaal gevoel...dat alles is geconcentreert o.a. ook in PT-Lelystad.

 • #38

  arie (zondag, 01 december 2013 23:11)

  ik heb er nu zelf in de pi gezeten voor zeven dagen maar je kan pas bellen als je naaste familie of vrienden geld naar je hebben overgemaakt komt het op je rekening en dan pas kan je bellen of shack kopen

 • #39

  SB (dinsdag, 03 december 2013 11:48)

  Ja ik hou het lekker kort maar.me.stiefneefje zit daar nu ook en zo me oudste neef en zelf ook al een paar keer heerlijk kunnen krassen in de dueren haha maar inderdaad wil je privacy schop er dan een naar de grond hoelanger je op hem intrapt hoelanger je privacy owhja en je laat gelijk zien dat ze maar lekker met iemand anders gaan.fucken fijne dag iedereen en sterkte als je zelf ook iemand daar heb want het is er inderdaad een teringzooi dat heb je goed gezien

 • #40

  nikky (dinsdag, 04 februari 2014 13:55)

  en het zijn dieven daar die bewaarders kom binnen bij lelystad vanaf het politiebureau met me armband koningschakel van 700 euri in me foulieerzak krijg me doos ga naar me cel maak me zak open armband weg niemand gezien soort van begrijp ze wel met dat te lage loon dan maar wat extra stelen vieze honden

 • #41

  Yedi (dinsdag, 04 februari 2014 20:29)

  Mijn vriend zit hier ook sinds een paar weken.. We hebben alleen een pasgeboren babytje van net 7 week. Hij moet iig nog 2,5 maand. Misschien langer want hij moet deze maand nog voorkomen voor een andere zaak. Wat eigenlijk niets kan worden.. Maar nu hij daar zit lijkt me dat de rechter ook anders naar hem kijkt?! Verder heeft hij recht op bzt? En waarom mogen ze niet werken? Zonder geld kan je daar dus helemaal niets en moet familie je dus onderhouden. Ik hb zelf ook een boette open staan. Kunnen ze mij ook aanhouden omdat ze wat ik begrijp van hier boven.. Bezoekers helemaal nachecken?

 • #42

  Milly Koeman (zaterdag, 01 maart 2014 05:51)

  Mijn partner zit er nu ook. wegens een aantal uren taakstraf niet nakomen.
  Ben zelf P.I.bewaarder en Politieagente geweest. Ik zou daar geeneens willen werken. Too low for my standards. Mijn mannetje moet dan "maar" 40 dagen, maar wordt met de negatieve invloeden die daar zijn er niet vrolijker van.
  En idd wij moeten maar zorgen dat ze wat xtra hebben.
  En Nikky aangifte doen!!!!!@@
  Yedi..waarom moeten ze jou aanhouden???? Je voert toch geen contrabanden in?

 • #43

  vrouw van gedetineerde (woensdag, 18 juni 2014 17:08)

  het is er echt een chaos, me vriend zit er momenteel en heeft ook nog het "geluk"dat hij nog later moet zitten ivm doorgekomen boetes pffff
  tot nu toe twee dagen extra
  het eten geef je nog net aan een hond zegt hij, en dat zegt wat!!! want hij is een heel makkelijke eter, personeel kijkt niet naar de gevangenen om, als het niet interessant genoeg is, krijg je geen antwoord en ze kijken op je neer!!
  al met al een tweede auswitch?

 • #44

  ex -gedetineerde (donderdag, 25 september 2014 13:42)

  als je een goed gehumeurde persoon bent en je komt in lelystad te zitten ,dan kom je er als een ander mens uit.
  vragen stellen dar heeft geen nut,ze nemen niet eens de tijd om je normaal te woord te staan,de regels worden daar aan de lopende band geschonden.
  de medische dienst is al helemaal slecht.
  maar ja zou je wat anders verwachten van de justitie in nederland,alles is slecht aan ze,behalve hun zakken vullen.

 • #45

  j (zaterdag, 25 oktober 2014 09:39)

  Wat een bekend verhaal!
  Zo het zelfde als mijn partner, die heeft een auto gehad, hij is onterecht in de pi gezet om dat zijn ex vriendin het handig vond om hem te beschuldigen van ontvoering van ze kinderen, en in die periode is zijn auto ontvreemd. Heeft aangifte gedaan bij politie, maar cjib zeg keihard, neee meneer, dat politie rapport boeit ons niet, gewoon lekker betalen of zitten.
  We zijn nog steeds bezig met cvom, Kanon en als dat niet helpt word het Leeuwarden! het is gewoon schandalig.
  en wat betreft PILelystad? PI Arnhem zuid is niks beter!!!

 • loading

«- Home    «- PI Lelystad     -» PI Lelystad 2 Commentaar


medium & clairvoyants guide europe

Schrijf je in voor de laatse update!

Nieuwsbrief

dr.dieke collumns over de toestand in de wereld, alternatief nieuws medium

Collums Dr. Dieke

Spaceboek laatst toegevoegde webspace:

Adverteren bij Daisycon

Spaceboek meest bekeken:

coffeeshops nieuws

Handige Links:

Adverteren bij Daisycon